Nieuws

Geslaagd openingsweekend 't Gasthuis

4 september 2017

opening Gasthuis met schepen Tom Dijckmans't Open Gasthuis draait ... zoveel is zeker. Het (her)openingsweekend op 1, 2 en 3 september lokte een massa volk. We bereikten zowat alle lagen van de bevolking door een zeer divers programma.

Op zaterdag 2 september, om 11u, mocht schepen Tom Dijckmans (Durf!) het vernieuwde Gasthuis openen met een speech. Tom beklemtoonde de doelstelling om van 't Gasthuis dé centrale ontmoetingsplaats van Wijnegem te maken. Met initiatieven als Wintergem, Zomergem, Vertelfeest, ... en nu ook de vernieuwde bib en agora van 't Gasthuis zijn we hier als bestuur in aan het slagen. De coalitiepartners Durf! en NVA hebben prima samengewerkt om dit Open Gasthuis te realiseren, een project waar vooraf lang niet iedereen in geloofde.

Het openingsweekend zelf was een staalkaart van wat er in de loop van het jaar in 't Gasthuis gebeurt: heel wat eigen programmaties, afgewisseld met een sterk aanbod van de lokale verenigingen. De cultuurraad zette trouwens voor het eerst mee de schouders onder dit openingsweekend van het nieuwe culturele jaar.

Durf! is blij dat het Open Gasthuis gerealiseerd is en blijft aan de kar trekken om van ons gemeenschapscentrum een levendig huis te maken, waar iedereen welkom is om elkaar  te ontmoeten en een vleugje cultuur op te snuiven.

Zie ook : http://m.gva.be/cnt/bljau_03051942/open-gasthuis-draait-als-nooit-tevoren-en-kan-op-veel-bijval-rekenen (externe link)


Facebook