Les van Genegen

Les

Les

50 jaar

Leerkracht basisonderwijs

Waarom koos je voor dorpspartij durf!?

Als actieve (wereld)burger geloof ik sterk dat actief burgerschap een lokale verandering en verbetering kan realiseren. Daarom heb ik mij in 2018 bij dorpspartij durf! aangesloten om mijn rol als actieve dorpsburger in Wijnegem op te nemen. Dorpspartij durf! heeft een sterke binding met de Wijnegemse gemeenschap. Juist dat spreekt mij aan om in ons dorp te luisteren naar de wensen en behoeften van de bewoners. De brede visie en waarden sluiten aan bij wie ik ben en die wil ik graag ondersteunen. 
Ik geloof echt dat we veel kunnen bereiken door lokaal actief te zijn en samen te werken aan een betere toekomst voor ons dorp. 

Wat maakt van jou een trotse Wijnegemnaar?

De rust en de natuur om me heen, de kleinschaligheid en het gemeenschapsgevoel, de lokale activiteiten en evenementen die worden georganiseerd, de vriendelijke en behulpzame mensen die je overal in het dorp tegenkomt, het gevoel van verbondenheid en samenhorigheid die ik hier ervaar. Dit alles maakt mij een trotse en gelukkige dorpsbewoner van Wijnegem. 

Hoe zie jij de toekomst van Wijnegem?

Samenwerken met lokale ondernemers, verenigingen en bewoners om projecten op te zetten die de leefomgeving verbeteren. Ik denk hierbij aan het organiseren van evenementen, het opzetten van lokale duurzaamheidsinitiatieven en het ondersteunen van kleine bedrijven. 

Het is ook belangrijk om te blijven investeren in groene energie mogelijkheden en duurzame infrastructuur. Op zoek gaan naar een manier die voor alle burgers mogelijk is. Op deze manier kunnen we bijdragen aan een schoner milieu en tegelijkertijd geld besparen op energiekosten. 

Het dorpskarakter en de sociale cohesie behouden door blijvend te investeren in buurtactiviteiten, lokale verenigingen te ondersteunen en ontmoetingsplaatsen voor jonge en oudere bewoners te faciliteren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ons dorp een fijne en hechte gemeenschap blijft, waar mensen met plezier wonen en werken. 

Kortom, door actief te blijven luisteren naar de behoeften van bewoners en samen te werken aan duurzame en leefbare projecten, kunnen we ervoor zorgen dat ons dorp voor iedereen een plek blijft waar het goed wonen is. 

Wijnegem … laat van je horen! 

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Dat ik sterk geloof in elk kind, bewoner, mens, … en dat communicatie dé sleutel is op wat we allemaal willen: een aangename samenleving voor iedereen. 

Eén dorp één wereld!

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.