Onze geschiedenis

Een nieuwe partij voor Wijnegem

Dorpspartij durf! werd opgericht in 2005. Er was toen behoefte aan iets nieuws! Wijnegem had nood aan een tegengewicht tegen de traditionele en ideologische dorpspolitiek. . Prominente leden van uiteenlopende politieke fracties engageerden zich samen in een onafhankelijk, lokaal politiek verhaal. Mensen uit het verenigingsleven en wijkorganisaties, die niet onder een ideologische paraplu wilden lopen, en jongeren sloten zich in grote getalen aan en richtten samen een nieuwe partij op.

Na een brainstorming werd de naam “Durf” gekozen voor het project. Een paar jaar later werd gekozen om “dorpspartij” toe te voegen.

 

In het eerste programma van dorpspartij durf! werden essentiële waarden opgenomen die nog steeds de rode draad vormen: dialoog, openheid en verdraagzaamheid. 

Er werd een jonge, vernieuwende lijst opgesteld, die een groot wervend potentieel had. Na stevige doch constructieve oppositie kregen we de kans mee te besturen. Dankzij een unieke mix aan nieuw talent en massa ‘s ervaring is dorpspartij durf! voor vele Wijnegemnaars ondertussen een vertrouwde dorpspartij die staat voor lokale, positieve en vooral (als enige garanties geeft op) politiek onafhankelijke samenwerking.

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.