Nadine Wouters

Nadine

Nadine

52 jaar

Account Officer bij een financiële instelling

Schepen voor welzijn, gelijke kansen, ouderenzorg en thuisdiensten, senioren en financiën

Waarom koos je voor dorpspartij durf!?

Op 22-jarige leeftijd werd ik voor het eerst verkozen in de Wijnegemse politiek voor de partij Sp.a, het huidige Vooruit. In 1999 besliste de partij om naar de kiezer te trekken en een kartel te vormen met Open VLD. Na enige tijd merkte ik dat de visies te ver uit elkaar lagen. Zo beslisten we, onder impuls van 4 schepenen van 3 verschillende partijen om in 2005 dorpspartij durf! op te richten. Tot op vandaag ben ik nog steeds heel trots op deze realisatie. 

Wat maakt van jou een trotse Wijnegemnaar?

Mijn (over)grootouders, ouders en ikzelf hebben steeds in Wijnegem gewoond. Het was dan ook evident dat ik hier naar school ging, naar de Chiro, naar Ahoy, … Op jonge leeftijd zette ik de stap in de politiek en wanneer ik achterom kijk, ben ik fier op kleine en grote realisaties die ik samen met een hele ploeg mocht realiseren de afgelopen 30 jaar. Zelf ben ik het meest trots op de dagopvang Het Klaverblad, een project o.a. voor mensen met dementie. 

Hoe zie jij de toekomst van Wijnegem?

Wijnegem groeit en dat zal de eerstvolgende jaren nog niet stoppen. Er zullen zich daardoor uitdagingen vormen op vlak van onderwijs, kinderopvang, verenigingsleven, ruimtelijke ordening en mobiliteit. Er zal een beleid nodig zijn waardoor deze evolutie op een leefbare manier kan plaatsvinden. We zijn immers al een heel dicht bevolkte gemeente.

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

In 2001 verkreeg ik als schepen van financiën subsidies voor de aankoop van het park zodat we ook o.a. de J. Vlemincktoren konden restaureren. Dit project werd gefinaliseerd medio 2024. Geduld hebben, het was voor mij de afgelopen 30 jaar vaak een hele uitdaging. 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.