Kinderfietsbibliotheek “Op Wielekes”

Kinderfietsbibliotheek “Op Wielekes” schiet uit startblokken

20 OKTOBER 2019

Wijnegem - GAS ambtenaar Kinderen groeien zo snel dat ze eigenlijk elk jaar een nieuwe, grotere fiets nodig hebben… Elke keer investeren in een aangepast model is  echter zowel economisch als ecologisch niet interessant.

Daarom richt de gemeente Wijnegem samen met de gemeente Schoten, IGEAN en  Selab een uitleendienst voor kinderfietsen op. Het systeem werkt net zoals een bibliotheek: met een jaarabonnement ben je altijd zeker van een kwalitatieve fiets op maat. Wordt de fiets te klein, dan kan je deze omruilen voor een groter exemplaar. Goed voor de portemonnee dus!

De uitleendienst voor kinderfietsen is daarnaast ook goed voor het milieu. We gebruiken zorgvuldig nagekeken tweedehands fietsen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Alle fietsen krijgen bij teruggave een grondige onderhoudsbeurt, zodat de levensduur van de fietsen verhoogt en de kinderen gegarandeerd met een veilige fiets op pad gaan.  

De uitleendienst biedt tewerkstelling voor kansengroepen uit de regio en gebeurt in samenwerking met de lokale middenstanders. Een deskundige vrijwilliger verzorgt de opleiding van de fietsherstellers. Een lokale fietshandelaar levert het materiaal en kijkt de kinderfietsen voor ontlening een laatste keer na.

PRAKTISCHE INFO

  • Voor alle inwoners van Wijnegem en Schoten.
  • Lidmaatschap: 40 euro/jaar, personen met een bewijs van verhoogde tegemoetkoming bij de ziekteverzekering en/of vrijetijdspas (gemeente Schoten) krijgen 50% korting op het lidgeld.
  • Wie een kinderfiets schenkt, krijgt een jaar gratis lidmaatschap
  • Vanaf woensdag 30 oktober kan je fietsen ontlenen.
  • Openingsuren: tweemaal per maand op woensdagnamiddag van 12.00 – 16.00 uur // De eerstvolgende openingsmomenten zijn 20 november, 23 november (uitzonderlijke open), 4 december en 18 december 2019
  • Locatie: park van Schoten, naast het voetballokaal KFC Schoten
     

MEER INFO

Website Op Wielekes: https://www.opwielekes.be/waar/schotenwijnegem/
Zelf een fiets doneren: https://www.wijnegem.be/veilig—mobiel/uitleendienst-kinderfietsen/doneer-een-fiets-aan-op-wielekes

Lees ook het artikel in de Gazet van Antwerpen:  Kinderfietsbibliotheek “Op Wielekes” pompt de banden op

 

 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.