Parkdreef krijgt nieuwe rode beuken en wordt opnieuw veilig

Parkdreef krijgt nieuwe rode beuken en wordt opnieuw veilig

11 SEPTEMBER 2019

 

Met vijftig nieuwe rode beuken krijgt Wijnegem dit najaar weer een veilige parkdreef. De ongezonde bomen worden gekapt en de bodem gesaneerd. De rode beuk is niet alleen imposant en mooi maar ook zeer resistent tegen ziektes.

Tachelet vatte zondag samen met Anne Stuer van Regionaal Landschap de Voorkempen en parkwachters Jürgen Hens en Lowie Martens post in de mooie dreef van het Wijnegemhof met een infostand naar aanleiding van Open Monumentendag.

“Met de zegen van de agentschappen Onroerend Erfgoed en Natuur en Bos”, onderstreept Tom Tachelet. “Een noodzakelijke ingreep is het, uit veiligheidsoverwegingen. Bij elke storm van de laatste jaren vielen er telkens meerderde zware takken naar beneden. Het is een wonder dat er nog niemand gekwetst raakte. Dit voorjaar hebben we de meest risicovolle bomen alvast ontdaan van hun kruin, maar een meer drastische ingreep dringt zich op.”

Dat de bomen op zijn, wordt bevestigd door Anne Stuer, die de gemeente begeleidt bij het beheer van het park. “Ten laatste op 31 oktober moeten de volledige dreef van aan de toegangspoort tot aan de Zwanebeek gekapt zijn. Specialisten pakken vervolgens ook de bodem aan en maken die vruchtbaar met het oog op de voorziene aanplanting van vijftig nieuwe rode beuken van zowat 3 meter hoog later dit najaar. De bodemverbetering zal deze mooie bomen helpen om snel op te groeien tot een nieuwe volwaardige dreef. Ze worden aangeplant in twee rijen. In het midden legt de aannemer een pad aan met het vermalen steenpuin dat uit de bodem gehaald wordt. Dat wordt dus ter plaatse gerecycleerd.”

 

Lees het artikel in de Gazet van Antwerpen:  https://www.gva.be/…/eeuwenoude-kastanjes-in-parkdreef-make…

 

 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.