Toekomstplan voor grote Wijnegemse sport- en speelsite

Toekomstplan voor grote Wijnegemse sport- en speelsite

dé ontmoetingsplek voor jong en oud

5 JUNI 2021
 

Dorpspartij durf! zet de versterking van het vrijetijdsleven al jaren hoog op de agenda. Dankzij de uitstekende samenwerking met jeugd- en sportverenigingen werd een plan voor domein De Leeuw (Kasteellei) opgemaakt: jeugdlokalen, een looppiste, een “hondenweide”, een uitbreiding van de bestaande sporthal, een betere parking voor het sportcentrum en rustplaatsen om gezellig samen te komen in het groen, … zorgen voor dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Alles wordt netjes geïntegreerd in de groene omgeving en de parksfeer wordt zelfs extra versterkt.

De uitrol van dit toekomstplan gebeurt gefaseerd.
Zo starten we met de bouw van jeugdlokalen, looppiste en de omheining voor de hondenlosloopzone.

We laten onze durf-schepenen kort aan het woord.

Parkdreef Wijnegemhof

Tom Tachelet, schepen voor sport en openbaar domein: “De afgelopen periode bewijst dat een toegankelijk, lokaal sport- en jeugdaanbod belangrijker is dan ooit. Dankzij dit masterplan zal het sportieve en kindvriendelijke karakter van onze gemeente een serieuze boost krijgen. Met nieuwe jeugdlokalen, een looppiste, een volwaardig publiek voetbalveld, extra sportvelden en de toekomstige uitbreiding van onze sporthal ondersteunen we de grote lokale vraag naar sportieve recreatie. Samen met onze sport- en jeugdverenigingen maken we zo de ambitie om steeds meer Wijnegemnaren te doen bewegen waar.“

Nadine Wouters, schepen voor dierenwelzijn: “Hondenliefhebbers kijken al jaren uit naar een extra plek om hun hondjes los te laten lopen. Dat maken we nu mogelijk. Zo gebruiken we een stukje bestaand ‘bos’ om de honden vrij los te laten lopen. Een win-win voor hond, mens en natuur.
Toekomstplan voor grote Wijnegemse sport- en speelsite 

Hoe kwam deze vernieuwde ontmoetingsplek voor jong en oud tot stand?

Studiebureau Arcadis tekende in opdracht van het lokaal bestuur een masterplan uit voor De Leeuw. Zij maakten een toekomstplan op dat de verschillende functies die nu al op de site aanwezig zijn combineert met de functies die er moeten worden ondergebracht.

Voor iedere Wijnegemnaar wat wils. Zo zullen Chiro en Scouts er een nieuwe thuis vinden in duurzame, energiezuinige jeugdlokalen. Een avontuurlijk speelbos en een hondenweide van wel 1000 m². Mooie rustplekken, met bijzondere aandacht voor het groene karakter van het park, om uit te blazen en te genieten van de omgeving. Een looppiste rond een publiek voetbalveld dat deel uit maakt van een looppad van 5 km. Een nieuwe sporthal die de infrastructuur voor onze sportverenigingen verbetert.

Kortom, er zal heel wat nieuws te beleven zijn op site De Leeuw.

Eerste project start al in de zomer van 2021

Het masterplan zal gespreid over verschillende jaren worden uitgevoerd in fases die ook in de volgende legislatuur zullen doorlopen. De komende maanden mogen we nochtans de eerste projecten al verwachten.

Zo zal de hondenweide van maar liefst 1000 m² al worden aangelegd in de zomer van 2021. Voor de bouw van de jeugdlokalen werd de studiefase al opgestart. Het lokaal bestuur streeft naar een oplevering in 2022.

Ook de aanleg van een looppiste rond het publieke voetbalveld zal nog deze legislatuur worden verwezenlijkt.

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.