Twee nieuwe bruggen voor Wijnegem, Dorpspartij durf! maakt Wijnegem fietsvriendelijker

Twee nieuwe bruggen voor Wijnegem, Dorpspartij durf! maakt Wijnegem fietsvriendelijker

22 mei 2019

Wijnegem - fietsers- en voetgangersbrugHet is nu zeker… De bananenbrug wordt vervangen door twee nieuwe bruggen op twee verschillende locaties: één brug is bestemd voor gemotoriseerd verkeer en de andere voor fietsers en voetgangers.
 Onze voormalige schepen Luc Monsieurs heeft, met de steun van alle Wijnegemse partijen, hard gewerkt om De Vlaamse Waterweg en alle andere betrokken overheden van de voordelen van deze oplossing te overtuigen. Een serieuze kans voor Wijnegem om de interne mobiliteit fietsvriendelijker en veiliger te maken!

 

 

bananenbrug Wijnegem

De brug voor het autoverkeer wordt eerst gebouwd. De tweede brug, enkel voor voetgangers en fietsers, volgt later. Wie via de fietsersbrug het kanaal oversteekt, zal niet langer de drukke Turnhoutsebaan moeten kruisen. Nieuwe fietsverbindingen, onder meer onder de autobrug, brengen fietsers langs het kanaal of door het park veilig tot aan de scholen en het Marktplein.

De Vlaamse Waterweg werkt het project nog dit jaar verder uit. De vergunning en aanbesteding verwachten we in 2020. De werken kunnen dan starten in het voorjaar van 2021. De bruggen kunnen dan eind 2022 klaar zijn. Als de plannen klaar zijn, worden ze  voorgesteld aan de bevolking.

 

 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.