Waardig afscheid van je huisdier

Een graf delen met je huisdier: het kan in Wijnegem

Binnenkort is het in Wijnegem mogelijk om je te laten begraven samen met je eerder overleden en gecremeerde huisdier. Een urne met de as van je eerder overleden huisdier kan dan worden bijgeplaatst in het graf, columbarium of urnenveld. Zo krijgen huisdieren het afscheid dat ze verdienen. Wijnegem neemt hierin een pioniersrol op in Vlaanderen als één van de eerste gemeentes waar het mogelijk is, met dank aan onze schepen Nadine Wouters!

“Het verlies van je huisdier is triest en zorgt voor veel verdriet binnen een gezin, een huisdier is immers een volwaardig lid van de familie; Wanneer het tijd is voor de laatste reis, willen velen de mogelijkheid om waardig afscheid te nemen. Vandaag kiezen steeds meer burgers voor crematie wanneer hun huisdier komt te overlijden.” – Nadine Wouters, schepen van dierenwelzijn voor dorpspartij durf!

Nadine

De gemeenteraad keurde het voorstel van schepen van Nadine goed. Vanaf 1 september 2024 mag een urne met de as van een eerder overleden en gecremeerd huisdier bijgeplaatst worden in het graf, het columbarium of urnenveld van hun baasje. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet de urne biologisch niet-afbreekbaar zijn. De as van overleden huisdieren mag ook niet uitgestrooid worden op de strooiweide van de gemeentelijke begraafplaats. 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.