Eva Vanderborcht

Eva in het park

Eva

32 jaar

Projectleider cultuur Stad Antwerpen

Sportief, avontuurlijk en sociaal geëngageerd 

Waarom koos je voor dorpspartij durf!?

Ik zet me al enkele jaren actief in voor de kleuterschool en lagere school waar mijn drie kindjes gaan. Hierdoor ontmoette ik veel Wijnegemnaars en kreeg ik zin om me ook naar mijn gemeente toe te engageren om samen een nog beter Wijnegem voor iedereen te maken. Dorpspartij durf! sprak me onmiddellijk aan omdat het een heel diverse groep van mensen is met een warm hart voor Wijnegem. Doordat we een lokale partij zijn, kunnen we bovendien ook helemaal op maat van Wijnegem denken en dingen realiseren zonder dat er van bovenaf andere richtlijnen worden meegegeven.  

Wat maakt van jou een trotse Wijnegemnaar?

Ik woon nu 14 jaar in Wijnegem en apprecieer onze gemeente elke dag meer en meer. Het lokale karakter spreekt me enorm aan. Een gezellige gemeente waar je vaak een bekend gezicht tegenkomt als je op wandel bent. Niettegenstaande het kleinschalige karakter, heeft Wijnegem ook super veel te bieden: een uitgebreid verenigingsleven, heel wat sportclubs voor wie een sportieve uitdaging wil, gezellige horecazaken, een cultureel centrum, een bibliotheek, een divers aanbod van handelszaken, heel wat speelpleintjes, … Persoonlijk kan ik het meest genieten van ons prachtig park.  

Hoe zie jij de toekomst van Wijnegem?

Voor mij is Wijnegem een plek waar iedereen zich goed voelt, waar zo veel als mogelijk rekening gehouden wordt met de noden van iedereen. Wijnegem leeft en dat wil ik graag nog extra versterken. Ons dorp is een plek waar kinderen en jongeren voldoende groen en water hebben om te spelen, waar iedereen zich op een veilige manier kan verplaatsen in het verkeer, waar het uitwerken van nieuwe ideeën wordt aangemoedigd. Kortom, een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten, genieten van de omgeving en van elkaars gezelschap.   

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Ik ben een vrij open boek dus er is weinig wat mensen niet van me weten. Wat ik toch een beetje voor mezelf probeer te houden, is dat ik stiekem fan ben van like me. Ik durf de liedjes ook wel eens op te zetten als ik alleen ga joggen of als de kindjes niet mee in de auto zitten 🙂 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.