Greet Anthoni

Greet

Greet

46 jaar

PR Manager bij een Belgische retailer

Getrouwd met Diego, mama van Lowie en Jules, baasje van Gust 🐾 en levensgenieter

Waarom koos je voor dorpspartij durf!?

“Politiek interesseert me eigenlijk niet.” Het is een uitspraak die ik bij mijn start bij dorpspartij durf! lanceerde en die uiteraard wel wat verbazing opwekte bij mijn partijgenoten. Het is uiteraard een boutade, maar wél één met een kern van waarheid.

Ik koos niet voor dorpspartij durf! vanwege mijn grote passie voor politiek, maar wél vanwege een diepgeworteld verlangen om niet aan de zijlijn te blijven staan. Als je iets wil veranderen, moet je ook durven te doen. En het is deze visie die ik écht wel terugvind bij dorpspartij durf! Ik geloof heel sterk in een lokaal én partij-onafhankelijk bestuur voor Wijnegem waarin Wijnegem én de Wijnegemnaar centraal staat en niet de bovenlokale agenda’s. Ik wil samen kunnen we bouwen aan een Wijnegem waar iedereen zich thuis voelt, waar beleid in dienst staat van de Wijngegemnaar en waar we niet alleen praten, maar vooral doen.

En ondertussen heb ik het voorrecht om als voorzitter van dorpspartij durf! anderen te mogen enthousiasmeren om mee na te denken over het lokale beleid van onze gemeente, om te luisteren naar andere Wijnegemnaren, kortom om te durven en te doen!
Ik ben dan ook enorm trots op het sterke en getalenteerde team van dorpspartij durf!

Wat maakt van jou een trotse Wijnegemnaar?

Als geboren en getogen Wijnegemse woon ik al meer dan 40 jaar in de Koolsveldlaan, op een boogscheut van mijn ouders en vroeger ook dicht bij mijn grootouders. Zo zie ik verschillende generaties wonen en leven in Wijnegem. Het is dé plek waar ik mij thuis voel, waar ik altijd wel iemand tegen kom die ik ken en een praatje wil maken, waar wel altijd iets te beleven valt. Het is dé plek waar ook mijn kinderen zich thuis voelen, actief en geëngageerd zijn in de lokale sportclub en de jeugdbeweging.
Wijnegem is écht wel een dorp dat veel te bieden heeft en dat wordt soms ondergewaardeerd. Ik ben een trotse “honkvaste” Wijnegemnaar die het beste van ons dorp wil laten zien en wil meewerken om van Wijnegem een nog betere plek te maken voor onze volgende generaties !

Hoe zie jij de toekomst van Wijnegem?

Ik zie een mooie toekomst voor Wijnegem ! Het is een gemeente die enorm veel te bieden heeft, maar uiteraard ook met de nodige uitdagingen: een klimaat op mensenmaat want ook lokaal kunnen we een verschil maken, meer groene ruimtes op de juiste plekken want natuur is essentieel voor onze fysieke en mentale gezondheid, voldoende kinderopvang, kwalitatieve zorg voor ouderen want onze bevolking wordt steeds ouder, verkeersveilige wijken, …

Wijnegem moet een duurzame plek zijn waar zowel jong als oud zich thuis kan (blijven) voelen.

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Mijn guilty pleasure is de soap serie “Thuis”. Dus je kan me altijd aanspreken over de perikelen van Frank en Simonneke of Lowieke en zijn fratsen. Zouden we in Wijnegem ook zo’n soap kunnen maken ? 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.