Jaro Van Besien

Jaro

23 jaar

Recent afgestudeerd in Meertalige communicatie

Leiding bij Chiro Joke-Scindal Wijnegem

Waarom koos je voor dorpspartij durf!?

Uit liefde voor Wijnegem natuurlijk! Vanuit mijn rol als Chiroleider kwam ik vaak in contact met de gemeente en de Jeugdraad. Zo heb ik onder andere mee kunnen werken aan de nieuwe lokalen, een prachtig project waar we als gemeente heel fier op mogen zijn! Dat wakkerde de interesse aan om mij te engageren in de lokale politiek en mij in te zetten voor een gemeente waar het bestuur en de inwoners samenwerken aan een warm Wijnegem voor iedereen. Om dat te realiseren, is dorpspartij durf! de enige juiste keuze. Hun waarden en visie sluiten aan bij de mijne, maar het is vooral de enige partij de écht ongebonden de lokale belangen op de eerste plaats zet. Bij ons begint een partijprogramma van een wit blad, zonder dat iemand anders zegt wat we moeten doen. Dat is resoluut voor Wijnegem kiezen! 

Wat maakt van jou een trotse Wijnegemnaar?

Wijnegem, het beste van twee werelden. ’t Stad is vlakbij, maar toch zitten we rustig in het groen en behouden we een dorps karakter. Alles ligt binnen handbereik: lopen in het park, even uitwaaien aan het kanaal, met de fiets naar den Antwerp: het kan allemaal. Dat is iets dat veel Wijnegemnaars waardevol vinden en het ligt ook helemaal in lijn met waar dorpspartij durf! voor staat. Zelf groeide ik op in de Koolsveldlaan en daar woon ik nog steeds heel graag.

Hoe zie jij de toekomst van Wijnegem?

Als jonge twintiger en jeugdwerker ligt de toekomst mij nauw aan het hart. Wijnegem is een bruisende gemeente die steeds meer kiest om de openbare ruimte op maat van de gemeenschap in te richten. Dat is voor mij belangrijk: een plek waar jongeren veilig en zorgeloos kunnen spelen en opgroeien, maar waar je ook op een aangename manier je oude dag kan slijten. We bouwen samen aan een toffe en leefbare gemeente waar het aangenaam wonen, werken en ontspannen is voor jong en oud.

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Ja, ik ben “familie van”. Maar niet mijn twee nonkels in de nationale politiek en ook niet mijn overgrootvader, de bekende Wijnegemse schoolmeester Edouard Baets, mogen zich mijn coolste familielid noemen. Die eer gaat zonder twijfel naar Marieke, de nicht van mijn grootvader, die prachtig bezongen werd door Jacques Brel in zijn gelijknamige chanson.

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.