Tom Tachelet

Tom

38 jaar

Business manager bij een HR-bedrijf

Schepen, sportliefhebber, getrouwd met Katrien en trotse papa van Kobe en Marie

Waarom koos je voor dorpspartij durf!?

Politiek heeft me altijd geboeid. Toen mijn vrouw en ik een huis kochten in Wijnegem, wist ik meteen dat ik me lokaal politiek wilde inzetten. Dorpspartij durf! sloot met voorsprong het beste aan bij mijn overtuigingen en waarden: positiviteit, dialoog, toekomstgericht en moedig.  

Het uitroepteken in onze partijnaam benadrukt voor mij de uitgesproken onafhankelijkheid. Bij dorpspartij durf! denken we alleen aan wat het beste is voor Wijnegem. Dit zorgt voor een unieke dynamiek, door en voor Wijnegemnaars. 

Wat maakt van jou een trotse Wijnegemnaar?

Ik groeide op in Wijnegem met mijn twee zussen. Ik speelde basketbal bij BBC Wijnegem, ging naar de jeugdbeweging, dronk mijn eerste ‘Palmke’ in jeugdhuis Ahoy en ging zowel naar de lagere als middelbare school in Wijnegem.  

Wijnegem is de plek waar ik me thuis voel: een dorp waar ik trots op ben, waar mensen elkaar vriendelijk ontmoeten op straat, waar fantastische verenigingen zijn, en waar je heerlijke producten en goede dienstverlening vindt. 

Hoe zie jij de toekomst van Wijnegem?

Wijnegem is een dorp dichtbij de stad. Het sterke verenigingsleven, de vele (groene) ontmoetingsplekken en de sterke binding die Wijnegemnaars met hun geboortedorp hebben, geven me hoop op een mooie toekomst.  

Er zijn echter nog veel uitdagingen. We moeten meer plek creëren voor kinderopvang, de woonkwaliteit en rust in onze buurten verbeteren, en het verenigingsleven beter ondersteunen met mensen en middelen. Waar durf is, is een weg! 

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Toen ik veertien was, wilden mijn ouders verhuizen naar Schilde. Dankzij fel protest van mezelf, mijn zussen en een georchestreerde “opstand” van vrienden uit de buurt, zagen mijn ouders uiteindelijk af van de aankoop. Zo werd een historische vergissing voorkomen. 😉 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.