Wijnegem weer wat fietsvriendelijker!

Wijnegem weer wat fietsvriendelijker

28 december 2018

Nieuw bestuur Wijnegem

In de laatste weken van 2018 werd Wijnegem nog een stukje fietsvriendelijker. Het fietspad op de Turnhoutsebaan (richting Wijnegem-centrum) ter hoogte van de Hippolyte Meeusstraat werd grondig aangepakt dankzij gedurfd beleid. Qua comfort en veiligheid voldoet het fietspad nu aan de nieuwe vereisten.

Op de planning staat ook het fietspad aan de ’s Gravenwezelsesteenweg tot aan de Broekstraat. Wat nu nog een smalle fietsstrook is, zal plaatsruimen voor een hagelnieuw, breed dubbelrichtingsfietspad.

Net als Durf!-schepen van mobiliteit Luc Monsieurs, wil politieke opvolger Tom Tachelet werk maken van een sterk mobiliteitsbeleid. Mobiliteit én leefbaarheid gaan immers hand in hand en staan hoog op de agenda van dorpspartij Durf! de komende jaren.

Heb jij ideeën voor een mobieler, veiliger én fietsvriendelijker Wijnegem? Laat het ons zeker weten via info@dorpspartijdurf.be, of  aan onze nieuwe Durf!-schepen van mobiliteit Tom Tachelet.


De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.