Extra aandacht voor jonge gezinnen: moderne geboortepremie voor Wijnegem

Extra aandacht voor jonge gezinnen: moderne geboortepremie voor Wijnegem

Uniek aandenken en sterke financiële ondersteuning voor jonge gezinnen

15 MAART 2021
 

Parkdreef WijnegemhofHet lokaal bestuur Wijnegem lanceert een vernieuwde versie van de geboortepremie. Vanaf 1 mei 2021 ontvangen ouders voor elke nieuwe geboorte 160 euro (in Wijnegemse euro’s) per kind en schenkt het lokaal bestuur een geboorteboom.

Verhoging geboortepremie
De financiele verhoging van de geboortepremie  valt niet toevallig samen met de nieuwe diftar regeling voor huisvuil. We willen jonge gezinnen onder meer ondersteunen om de afvalkost voor wegwerpluiers op te vangen. Als partij staan we uiteraard volledig achter het principe van de goede sorteerder wordt beloond. Toch stellen we vast dat duurzame, betaalbare alternatieven voor ‘wegwerpluiers’ een zoektocht zijn. Mogelijk kunnen ook herbruikbare luiers bijdragen tot het verminderen van afval. Als dorpspartij durf helpen we u graag dit aanbod te verkennen. Door deze tegemoetkoming in de geboortepremie te voorzien krijgen de ouders de vrijheid om zelf te kiezen op welke manier zij dit bedrag willen gebruiken.

Ook onze lokale ondernemers krijgen door dit systeem een duwtje in de rug. Het jonge gezin kan de cheques meteen spenderen bij Wijnegemse handelaars.

Voor ouders wiens kinderen geboren zijn in 2020 tot 1 mei 2021 voorzien we een overgangsregeling (60 euro).

Geboorteboom
We schenken elk gezin ook een geboorteboom als uniek aandenken. Gezinnen die dat wensen, kunnen de inheemse boom in de eigen tuin planten. Heb je hiervoor zelf geen plaats? De gemeente organiseert ook jaarlijks een inhuldiging van een publieke geboorteboom voor alle kinderen die geboren werden in dat jaar. Schepen Tom Tachelet: “Dankzij de geboortebomen planten we gemiddeld zo’n 100 bomen per jaar in onze gemeente. Daarmee zetten we niet alleen onze ambities en engagementen in het klimaatplan en bomencharter kracht bij, maar kiezen we er ook bewust voor om onze buurten verder te vergroenen.”

Premie voor onthaalouders
Ook Wijnegemse onthaalouders die aangesloten zijn bij Kind en Gezin kunnen jaarlijks een premie aanvragen ter waarde van € 100. Het is een financieel duwtje in de rug, maar ook een vorm van appreciatie vanuit het lokaal bestuur.

 

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.