Zomertips met leuke activiteiten en mooie plekjes in Wijnegem

Zomertips met leuke activiteiten en mooie plekjes in Wijnegem

Zomervakantie, een periode waarin het allemaal wat rustiger mag én kan. Kwali-tijd met familie en vrienden. Ook in onze gemeente kan je heel wat leuke plekjes ontdekken!  Onze Durvers verzamelden de beste tips met leuke activiteiten en mooie plekjes in Wijnegem.
12 JULI 2022
Een kijk op het kanaal in de zomer

Waar wacht je nog op! Tijd voor ontdek-je-plekje in Wijnegem.

 1. Zittend sporten? Op de beweegbank in de tuin van het woonzorgcentrum is plek voor jong & oud!

 2. Tijdens een fietstour doorheen onze fietsstraten kom je vast heel wat bekend volk tegen. Wist je dat Wijnegem is verkozen tot meest fietsveilige gemeente van 2022?

  Zin in een fietstochtje met het gezin door Wijnegem, maar je kind is zijn fiets ontgroeid? Dan kan het fietsdeelsysteem Op Wielekes zorgen voor een oplossing. Bij Op Wielekes leen je een kinderfiets. Is de fiets weer te klein ? Dan ruil je deze wee om voor een groter exemplaar.
  Meer info: www.opwielekes.be
 3. De trage weg tussen Wijnegem en Wommelgem is een perfecte plek om letterlijk en figuurlijk even te vertragen: eendjes en vogels spotten, kijken naar de schaapjes en paardjes met jonge veulentjes in de wei en misschien spot je wel een vosje.  Mag het wat meer zijn? Wandel dan eens de fietsstraten en trage wegen wandeling. Lengte: 7km, lusvormig.
  Voor meer info:
  https://www.voorkempen.be/trage-wegen
 4. Wandel eens met je viervoeter naar het hondenbos aan site De Leeuw. Een leuke plek waar je fluffy vriend even volop mag spurten, dollen en ravotten.
 5. Zin in een Instagram-proof activiteit? Maak kleurrijke selfies met je vrienden aan de graffiti muur onder de bananenbrug.
 6. Vraag eens speelstraat aan. Zo wordt jouw straat overdag een unieke leef- en speelplek voor iedereen.
 7. Ga eens picknicken op het grasveld in het park. Prachtig zicht op de vijver en veel ruimte om te spelen of voor korte siesta.
 8. Neem een boek en zet je op het bankje in de tuin van t Gasthuis,  met zicht op de prachtige kastanjeboom.
 9. Een echte durver in huis? In het park staat sinds kort een beweegeiland waarop je allerlei uitdagende “workouts” kunt doen.
 10. Voor een regenachtige zomerdag: wist je dat onze bibliotheek een heel uitgebreid aanbod kranten en magazines heeft?
 11. Ga eens een kijkje nemen aan de Fortvlakte en tel het aantal konijntjes.
 12. Budgetvriendelijke tips kan je terugvinden op de website van het Huis van het Kind.
 13. Wandel, fiets, step, skate over het jaagpad tussen de 2 bruggen en bekijk de binnenschepen van dichtbij.
 14. Geniet van de natuur en de rust op een bankje in de tuin van Annonciaden.
 15. Ga kikkertjes zoeken rond het water in het park.
 16. Wandel tussen de gebouwen van de Kanaal-site en geniet van de knappe architectuur.
 17. Volleybal of basketbal voor een laatste keer op het speelplein aan de Vaartdijk. Na de zomer start de volledige heraanleg en komen er zitplekken met zicht op het kanaal.
 18. Neem eens een kijkje aan het sluizencomplex. Het blijft indrukwekkend om te zien hoe een boot van de ene naar de andere kant wordt gesluisd.  Tip voor een leuke fietstocht:  Antitankgracht – Wijnegem Sluis Meer info: https://www.komoot.nl/guide/657090/fietsroutes-rond-wijnegem
 19. Wist je dat Wijnegem een eigen wijngaard heeft? Ontdek het aan de ’s Gravenwezelsteenweg.
 20. Een grensgeval: het Ertbruggebos. Een wandeling door het gebied Ertbrugge is een boeiende belevenis. Je doorkruist verschillende landschappen: weilanden, fauna-akkers, dreven, bos en boomgaarden. De statige dreven zijn heel typisch voor dit gebied.
 21. Wijnegem telt heel wat imkers. Koop eens een lokaal potje honing. Heerlijk om te gebruiken in een verfrissend zomers dessert.
 22. Geniet van een Moscow Mule in de zomerbar.
 23. Maak eens een wandeling langs de vele speelpleintjes in onze gemeente. De route wordt bewegwijzerd door bordjes met een kikker erop. Speelplezier verzekerd!
 24. Haal voor slecht €5 een UiTPAS aan de balie in het Cultureel Centrum. Spaar punten telkens wanneer je een bezoek brengt aan de bib en ruil deze in voor een gratis koffie of andere leuke/handige voordelen.
 25. Neem deel aan de wandelfotozoektocht in Wijnegem ten voordele van vzw Nosissa Wijnegem. De documenten kan je aanvragen bij noissa.wijnegem@telenet.be  De opbrengst gaat volledig naar het project Yenege Tesfa in Ethiopië dat kwetsbare gezinnen ondersteunt.

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.