Hugo Schyvens info

Nadine Wouters

Waarom dorpspartij durf! ?

Een gemeente als Wijnegem verdient een goed bestuur met een hart voor de inwoners en een visie op de toekomst. In 2006 stelden enkele inwoners met verschillende politieke achtergronden, waaronder ikzelf, vast dat nationale partij-imago’s eerder een hinderpaal dan wel een voordeel waren voor een goed gemeentelijk beleid. Nationale thema’s gaan immers niet over bijvoorbeeld de aanleg van een pleintje, de vernieuwing van een straat, sluipverkeer of groen in de straat. Vele goede ideeën gingen toen verloren omdat de bedenkers ervan zich niet wilden associëren met een gekende politieke kleur.

Dorpspartij durf! geeft deze mensen, en bij uitbreiding alle inwoners van Wijnegem die niet aan de zijlijn willen staan, de kans om ongebonden mee te werken aan het beleid van onze gemeente. Als voorzitter heb ik de afgelopen 10 jaar op vergaderingen mogen vaststellen dat alle mensen rond onze tafel in soms pittige discussies, maar met groot respect voor elkaars ideeën, steeds zochten naar de gulden middenweg.

Dorpspartij durf! wil niet de pretentie hebben om “het groot gelijk” te kunnen aanbieden maar wil wel samen met zo veel mogelijk betrokken inwoners verder werken aan een gezellig en warm Wijnegem. Net dat maakt van ons verhaal ook uw verhaal.

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.