Steven Peremans info

Steven Peremans

Je zat de afgelopen 6 jaar voor dorpspartij durf! in de gemeenteraad, waarvan de eerste 3 jaar als voorzitter.  Vanwaar de interesse om verder te doen?

Politiek engagement zit in mijn genen langs vaderszijde… zowel mijn overgrootvader als grootvader waren burgemeester in een Vlaams-Brabantse gemeente en mijn nonkel was er tot enkele jaren geleden schepen.   Zij deden dat via een engagement bij een traditionele centrumpartij.    Op gemeentelijk vlak hebben de traditionele partijen hun belang en toegevoegde waarde echter al enige tijd verloren.   Een dorp of stad is veel meer gebaat bij een beleid door politici die zich niet in het keurslijf en de ideologie van een tradionele partij moeten wringen.  Toen ik in 2012 in de Wijnegemse politiek stapte, was het dan ook een uitgemaakte zaak dat ik dit enkel wilde doen via een onafhankelijke en lokale partij als dorpspartij durf!. 

Kennen we jou nog ergens van?

Misschien wel… In 2014 was ik de initiatiefnemer en coördinator van het eerste Wijnegemse BuurtInformatieNetwerk, BIN Ruggeveld.  Via een BIN werken de bewoners van een bepaalde buurt en de lokale politie intensief samen ter verhoging van de veiligheid.  Omwille van mijn mandaat binnen de politiek heb ik de dagelijkse coördinatie kort na de oprichting uit handen gegeven aan één van de andere leden van onze stuurgroep.  In de Ruggeveldstraat was ik gedurende enkele jaren actief betrokken bij de organisatie van onze jaarlijkse straatfeesten.  Tot enkele jaren geleden sprong ik ook sporadisch in bij de ouderwerking van de scoutsvereniging van onze tweelingdochters Evelien en Marlies.  Sporten doe ik bij onze lokale badmintonclub, ’t Pluimpje.

De Warmste week

Warmste Loop Wijnegem 2023

Op vr 15 december 2023 van 19:00 tot 21:00 is er opnieuw de Warmste Loop op de kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week.
Ditmaal op het Marktplein 1 , 2110 Wijnegem

Prijs
Basistarief €3
Deelname Warmste Loop Balie Kassa €3

Schrijf u in bij ons of bij uw plaatselijke vereniging.